18. október 2024
Facebook
štvrtok, 01 február 2018 15:00

Macedónsko sa sporí o svoj názov, podľa Grécka si nárokuje na ich provinciu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

SKOPJE 1. februára (WebNoviny.sk) - Špeciálny vyslanec Organizácie Spojených národov Matthew Nimetz začal spolu s macedónskymi predstaviteľmi rokovania o spore s Gréckom, s ktorým sa Macedónsko prie o svoj názov. Diplomat sa vo štvrtok stretol v Skopje s prezidentom Gjorgem Ivanovom a čakajú ho stretnutia aj s predstaviteľmi vlády a politických strán. Nimetz sa už v tejto súvislosti stretol aj s predstaviteľmi Grécka a tvrdí, že sa zrejme pohli smerom k vyriešeniu dlhoročného problému. Macedónsko sa s Gréckom sporí o svoj názov odvtedy, čo v roku 1991 získalo nezávislosť od bývalej Juhoslávie. Grécko tvrdí, že názov krajiny naznačuje, že si robí nároky na ich provinciu rovnakého mena a chce, aby ho zmenilo. Odporúčame:
Grécko spravilo pokrok, od eurozóny dostane ako pomoc ďalšie miliardy eur Macedónska vláda to však odmieta. Grécko, ktoré je členským štátom NATO, v tejto súvislosti zablokovalo vstup Macedónska do aliancie až kým sa problém s názvom nevyrieši.

Viac k témam: grécko, Macedónsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Macedónsko sa sporí o svoj názov, podľa Grécka si nárokuje na ich provinciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 138 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner